Българската националка Биляна Дудова ще се бори на репешажите на

...
Българската националка Биляна Дудова ще се бори на репешажите на
Коментари Харесай

Биляна Дудова и София Георгиева ще се борят на репешажите на световното в Белград

Българската националка Биляна Дудова ще се бори на репешажите на международното състезание в Сърбия и в четвъртък ще преследва орден и олимпийска квота. София Георгиева също получи втори късмет на шампионата, а Юлияна Янева завърши с присъединяване си на шампионата тази година.

Дудова бе изтеглена на 62 кг от Сакура Мотоки, която по-рано през днешния ден я победи с 4:0 на осминафиналите. Японката взе с лекост четвъртфинала си с бразилката Лайш Нунеш след техническо предимство, след което обаче срещна настоящата вицешампионка Грейс Булен. Норвежката взе преднина от една точка до почивката, само че Мотоки направи придвижване за две при започване на втората част и контузи Булен.

Схватката въпреки всичко се доигра, само че норвежката нямаше сили да се опълчи и Мотоки завоюва с 2:1. Дудова ще стартира репешажите против Арюхан Джамабаева от Узбекистан, а при победа ще се изправи против бразилката Лайш Нунеш. При втори следващ триумф тя ще потърси реванш от Булен в спор за бронз и олимпийска квота. Българката загуби от норвежката с точка разлика на полуфиналите на европейското състезание тази година.

София Георгиева стигна до репешажите на 72 кг благодарение на състезателката, която по-рано я надделя на четвъртфиналите. Монголката Енкх-Амарин Даванасан продължи победния си ход и против Жамила Бакбергенова с 6:2, с което изтегли българската състезателка по пътя към бронза. Първата съперничка на Георгиева ще бъде полякинята Наталия Стшалка, след което я чака Бакбергенова за бронз.

Янева не стигна до репешаж, откакто Ами Иши отстъпи на Бусе Тосун на полуфинал на 68 кг. Японката поведе с точка след избутване отвън тепиха, след което обаче Тосун доминираше тотално. Тя взе идващите шест точки и съвсем тушира Иши, която се измъкна в последния миг. Туркинята обаче не спря и усили преднината си на 10:1, а 19 секунди преди края избута японката за последната точка и техническо предимство.

По-късно през днешния ден Мими Христова ще се бори за бронз на 65 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР