Българската народна банка предупреди, че от нейно име се изпращат

...
Българската народна банка предупреди, че от нейно име се изпращат
Коментари Харесай

БНБ предупреди за засечени опити за фишинг атаки от нейно име

Българската национална банка предизвести, че от нейно име се изпращат злонамерени електронни известия за получен валутен превод.

От през вчерашния ден насам са установени няколко случая на разпространяване на електронни връзки със злонамерени електронни известия от името на Българската национална банка. Имейлите се изпращат видимо от адрес, който се пресъздава като Банков управител <bnb.bg>. В известието получателите му се уведомяват, че имат получен валутен превод и би трябвало да следват напътствията в прибавен линк към известието, прецизират от Българска народна банка.

Българската национална банка няма регистрирани имейл сървъри в домейни от вида bnb.bg. и не изпраща до жителите известия с сходно наличие. Такъв вид известия съставляват опит за фишинг офанзива, и са опасност за потребителите, като събраната по този метод сензитивна потребителска информация може да бъде употребена със злонамерена цел.

От Българска народна банка категорично предизвестяват при приемане на сходно електронно известие, получателите да НЕ го отварят, както и прикачените към него файлове и да НЕ следват съдържащите се в тях линкове, с цел да не станат жертва на компютърна машинация!

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР