Българската народна банка (БНБ) е независима институция, която взаимодейства с

...
Българската народна банка (БНБ) е независима институция, която взаимодейства с
Коментари Харесай

Хампарцумян: Светът се пренарежда

Българската национална банка (БНБ) е самостоятелна институция, която взаимодейства с Европейската централна банка (ЕЦБ) и не трябва да се дават някакви свръхочаквания на ЕЦБ. Личността на шефа и на подуправителите са доста значими, които са интерфейсът за еврозоната на ежедневна база, правила, регулации. Това изясни пред bTV банкерът и финансист Левон Хампарцумян в коментар за избора на нов шеф на Българска народна банка, който би трябвало да се случи през днешния ден в Народното събрание.

По думите му изборът на началник на централната ни банка е доста значим и личността на Димитър Радев е безспорна. Политиците не знаят какво прави Българска народна банка, посочи Хампарцумян.

Той добави, че няма в света гуверньор на централна банка, който да е непосредствено упрекван, че някоя банка е банкрутирала.

Политическият анализатор Георги Харизанов съобщи, че в случай че огромните страни в Европейски Съюз желаят България в Шенген няма проблем това да се случи. Нидерландия по-скоро би се съобразила с присъединението на България в Шенген, в сравнение с да заеме лична позиция или позиция, която не кореспондира с политиката на Европейския съюз, уточни Харизанов.

Социологът Добромир Живков добави, че България е по-близо до Шенген, в сравнение с до Еврозоната. Политическата конюнктура в Европа и това, което се случва в България с пренареждането наой сподели кой е безспорният му любимец за началник на Българска народна банка и добави, че няма в света гуверньор на централна банка, който да е непосредствено упрекван, че някоя банка е фалирала
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР