Българската литература отразява не просто културното наследство на творците, живели

...
Българската литература отразява не просто културното наследство на творците, живели
Коментари Харесай

ТЕСТ: С колко от тези въпроси по българска литература ще се справите?

Българската литература отразява не просто културното завещание на създателите, живели преди нас, само че е и  скъп източник, съхранил родните обичаи, метод на живот, полезности и проблеми на обществото. Именно литературата крие онази непреходна мърдост за живота, която може да ни помогне да разберем предишното и да преосмислим сегашното. 

Може би от времето, когато вие самите сте били в гимназията, са минали много години. Вероятно доста от нещата, на които ни учеха нашите учители, към този момент са от дълго време забравени. 

► 

И въпреки всичко има неща от часовете в учебно заведение, които е добре да помним и даже да надградим с годините. Знанията по българска литература несъмнено са измежду тях и затоява през днешния ден взехме решение да ви предизвикаме тъкмо с подобен тест. 

Тези въпроси са от държавните зрелостни изпити, които всички, завършващи 12-и клас, поставят от няколко години насам. Дали ще ви се строят обикновени или ще ви накарат да се замислите? Продължете в галерията към нашите 10 въпроса и най-после проверете с какъв брой от тях сте се справили:
 ТЕСТ: какъв брой добре познавате българската литература?  ТЕСТ: какъв брой добре познавате българската литература?  ТЕСТ: какъв брой добре познавате българската литература?  ТЕСТ: какъв брой добре познавате българската литература?
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР