Българската компания Pontica Solutions добавя нови международни клиенти към портфолиото

...
Българската компания Pontica Solutions добавя нови международни клиенти към портфолиото
Коментари Харесай

Кризата е възможност за растеж на аутсорсинг и технологичните компании


Българската компания Pontica Solutions прибавя нови интернационалните клиенти към портфолиото си

Във време на рецесия и непредвидимост доста компании регистрират спад в продажбите и клиентите си. Други обаче, задоволително съобразителни и гъвкави, не престават да развиват сполучливо бизнеса си. Българската компания Pontica Solutions, която предлага аутсорсинг на бизнес процеси и осведомителни технологии, е измежду тези, които вижда рецесията като опция за напредък.

„ В рамките на последния месец успяхме да прибавим още два интернационалните плана в нашето портфолио. Както всичките ни клиенти до в този момент и новите са софтуерни, новаторски и международно приети марки. Като компания с порив и просвета на опитване и правене, ние гледаме на рецесията и като на опция, поддържаме нашите клиенти с организация и хрумвания. Затова и проектите ни са не да понижаваме броя на хората в компанията, а тъкмо противоположното - да го увеличим. Само за последните два месеца записваме растеж с 40%, като сполучливо наемаме, образоваме и ангажираме всички от отдалеченост. Плановете ни за развиване включват и откриването на нов офис отвън София. ", показа Иван Георгиев.

Pontica Solutions е учредена като стартъп през 2015 година от експерти с дълготраен опит в аутсорсинг промишлеността. Иван Георгиев и Евгени Борисов. Компанията предлага благоприятни условия за развиване на млади специалисти в областта на обслужването на клиенти, плановия мениджмънт, ръководството на хора и осведомителните технологии. В момента Pontica Solutions си партнира с софтуерни компании, представители на разнообразни промишлености.

През предишния месец Pontica Solutions стартира партньорство с Еlvie, компания, която за 4 години израства от старт-ъп до международно прочут софтуерен начин на живот бранд, разработващ революционни артикули в областта на женското здраве (https://www.elvie.com/). Продуктите им са отличени като едни от най-хубавите открития за 2019 година. В момента eкипът на Pontica Solutions оперира на няколко пазара, в това число и Китай.

Другият нов план е взаимно с водеща европейска лайв-платформа, която напълно трансформира визията за доставки в градовете. Подобно на UberEats и Deliveroo, всеки може да стане част от нея и да доставя артикули в комфортно за него време. Доставката на всевъзможен тип артикули се прави с колела и тротинетки, по тази причина те постановат природосъобразна, ефикасна и извънредно бърза и гъвкава услуга. В момента компанията регистрира голям растеж, поради карантината в цяла Европа и това, че хората стоят по домовете и разчитат на поръчки. Платформата към момента не е налична у нас, само че оперира в 80 града в Европа. Екипът на Pontica Solutions се занимава с оптимизацията на процесите по доставка.

„ Има доста положителни компании в промишлеността на изнесените услуги, само че една от главните отличителни черти на Pontica е умеенето за основаване на същинско партньорство и методът на схващане и съпричастност към нашите клиенти. Постигаме го главно като участваме интензивно (собствениците на компанията) в построяването на партньорство, познаваме персонално проблемите на клиентите ни и сме 24/7 налични, с цел да ги изслушаме. Правим усъвършенствания бързо и дейно. Такъв вид отношение липсва много на бизнесите и другият ни метод се прави оценка извънредно високо. Доказателство е и влиятелната интернационална премия Stevie Award, която получихме в края на февруари. Gaming Support екипът ни, който работи за Bandai Namco Entertainment Europe беше отличен със злато в категорията Customer Service Department of the Year. За тази премия се съревновавахме с 2600 други компании oт 48 страни, оценени от 180 експерти от целия свят. ", добави Eвгени Борисов.

Bandai Namco e световноизвестна японска компания, която създава над 200 видео игри. Pontica Solutions e техен сътрудник от 3 години и в България се намира екипът, който съветва геймърите за цяла Европа на 5 езика. Екипът на Pontica Solutions реализира изключителни резултати над междинното за промишлеността във връзка с задоволеност на клиентите, експедитивност и качество на обслужването (над 90%, при междинна стойност 75%), което кара самите Bandai Namco да подадат кандидатурата за присъединяване в премиите.

Миналата година, Pontica стана единствената българска компания с три Stevie награди - две бизнес такива (категория „ Компания на годината " и „ Основатели на годината " в секция Бизнес услуги) и една премия на публиката за „ Компания на годината ", посредством гласоподаване от целия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР