Българската компания Bright Consulting е решила да придобие софийската фирма

...
Българската компания Bright Consulting е решила да придобие софийската фирма
Коментари Харесай

Bright Consulting придоби специализираната в ServiceNow софийска фирма ZIROSS

Българската компания Bright Consulting е решила да придобие софийската компания ZIROSS, която разполага с най-големия екип на Балканите от експерти по облачната платформа ServiceNow. По този метод Bright Consulting ще разшири портфолиото си от услуги по ръководство на ИТ и бизнес процеси. С придобиването на ZIROSS софтуерната компания ще предлага на клиентите по-широк набор от решения за оптимизация на бизнес процесите.

„ ZIROSS има необятен опит в създаването на новаторски решения за цифровизация с облачната платформа ServiceNow, софтуерна компания от Санта Клара, Калифорния, чийто доходи за 2017 година са $1,93 милиарда “, изясняват решението от Bright Consulting. След придобиването на ZIROSS в обединената компания ще работят над 70 експерти. Цената на договорката не бе оповестена.

 Ангел Кънчев, общоприет управител на Bright Consulting. Снимка: Bright Consulting.

Ангел Кънчев, общоприет управител на Bright Consulting. Снимка: Bright Consulting.

От своя страна, екипът на ZIROSS работи с интернационалните клиенти от сферата на финансите, човешките запаси, логистиката, ИТ и обслужване на клиенти. Нейният екип е осъществил редица значими планове, в това число в компании като HSBC (за ръководство на HR услуги), BP (разработване на новаторски приложения за ръководство на ИТ услуги в ServiceNow) и Experian (интеграция на ServiceNow с външни системи).

„ Проучване на McKinsey & Company от 2017 година демонстрира, че по-малко от 40% от промишленостите са цифровизирани, без значение от дълбокото нахлуване на технологиите в някои области като медии и търговия. Има още доста за правене, разяснява за пресата Ангел Кънчев, общоприет управител на Bright Consulting. - Добрата вест е, че от ден на ден компании слагат дигитализацията на основно място в своите цели. За страдание доста компании срещат компликации още на пробно равнище “, прибавя той.

Според него, придобиването на ZIROSS се вписва в бързорастящата нужда от автоматизация на бизнес процеси в основни промишлености като финансови услуги и банкиране, обезпечаване, телекомуникации и ИТ. „ Помагаме на бизнеса да се развива в изискванията на ускорена цифровизация. Проучванията ясно демонстрират, че когато компаниите съответно отговорят на предизвикването на дигитализацията, техните резултати също се усъвършенстват “, добавя Ангел Кънчев.

Към момента Bright Consulting е осъществила успшено 500 плана за клиенти в 19 страни на три континента, в това число за интернационалните компании като А1 Telekom Austria Group, UniCredit Bulbank, DSK Bank, Triglav Insurance Slovenia, шведските GDM Konsult, Forsagingskassan и други. Само през 2017 година Bright Consulting е приключила сполучливо планове за клиенти в 15 страни. В интервала 2012 – 2017 година, броят на чиновниците на компанията е повишен с 250%.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР