Българската коледа. Снимка: Искра.бг Българската коледа“ не е просто дарителска

...
Българската коледа. Снимка: Искра.бг Българската коледа“ не е просто дарителска
Коментари Харесай

Румен Радев: „Българската коледа“ е инвестиция в най-важния капитал – здравето на нашите деца

Българската коледа. Снимка: Искра.бг

„ Българската коледа “ не е просто дарителска акция, тя е освен това, тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя сплотява разнообразни пластове в нашето общество и е скъпа инвестиция в най-важния капитал -здравето на нашите деца “.

Това съобщи президентът Румен Радев , който през днешния ден в УМБАЛ-Бургас даде началото на 21-ото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ , която се организира под негов патронаж . Тази година благотворителната самодейност е в  поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация .

Румен Радев подсети, че посредством на  хиляди българи , които са се присъединили в миналогодишната акция, тази година „ Българската Коледа “ разполага с бюджет от 3 520 000 лв. . Той подсети, че годишно самодейността подкрепя над 500 български деца. През актуалната година са отпуснати средства за лекуване на 582 деца , които страдат от разнообразни тежки болести. 

Румен Радев. Снимка: Искра.бг Димитър Николов, Румен Радев и Десислава Радева. Снимка: Искра.бг Българската коледа. Снимка: Искра.бг Румен Радев. Снимка: Искра.бг Българската коледа. Снимка: Искра.бг Румен Радев. Снимка: Искра.бг Румен Радев. Снимка: Искра.бг

Президентът съобщи, че изборът за това стартът на акцията да бъде даден от Бургас не е инцидентен.

„ Избрах това да бъде сторено в  една болница със стогодишна история и едно от водещите звена в българското опазване на здравето.  Която се гордее със своите експерти, отдадена на най благородната специалност. Считам че точно тук нашият апел ще бъде мощен и същински “. 

Президентът Румен Радев бе поздравен от фолкорни танцови и певчески осъществявания на деца от Бургас. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР