Българската Коледа не е просто дарителска кампания, тя е нещо

...
Българската Коледа не е просто дарителска кампания, тя е нещо
Коментари Харесай

Румен Радев: Българската Коледа не е просто кампания, тя е нещо повече

" Българската Коледа " не е просто дарителска акция, тя е освен това. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се гради върху хуманни полезности. Усилията ни бяха ориентирани в поддръжка на избавения човешки живот. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си преди началото на спектакъла " Българската Коледа ", което се организира в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

" С напъните на всички българи бяха събрани над 2 млн. лв.. Целта на акцията, която откриваме, е да се достави нова високотехнологична инсталация и да има сложна поддръжка за децата в потребност и техните фамилии ", сподели още президентът.

Проучване показва, че 34% от българите са склонни да оказват помощ на чужд, а 17% избират да дарят пари. 5% от интервюираните се включват в доброволчески акции.

Именно с помощта на хилядите българи, през годините самодейността " Българската Коледа " съумя да насочи напъните си в поддръжка на децата в потребност.

От старта на акцията през 2003 година до в този момент са набрани близо 33 милиона лв.! С тях са подкрепени 4388 български деца и е дарена здравна инсталация на общо 281 лечебни заведения в цяла България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР