Българската икономистка Кристалина Георгиева е единственият кандидат за ръководител на

...
Българската икономистка Кристалина Георгиева е единственият кандидат за ръководител на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева остана единствен кандидат за шеф на МВР

Българската икономистка Кристалина Георгиева е единственият претендент за началник на Международния валутен фонд, защото през днешния ден към този момент дефинитивно стана ясно,че не е изправена пред съпротива за кандидатурата й, заяви фондът, съобщи БГНЕС.

Кристалина Георгиева, понастоящем основен изпълнителен шеф на Световната банка, е съвсем обезпечено, че ще размени някогашния ръководещ шеф Кристин Лагард, която бе избрана да управлява Европейската централна банка. Така българката ще стане втората жена началник на фонда, написа Агенция Франс Прес.

„ Целта на борда е да завърши процеса на асортимент допустимо най-скоро и най-късно до 4 октомври 2019 година “, се споделя в известие на борда на МВФ.

Съгласно неписано предписание, постоянно европеец е управлявал МВФ от основаването му след Втората международна война, до момента в който Вашингтон е неписаният корав началник на сестринската организация на фонда – Световната банка.

Периодът за номинации завърши в петък, ден откакто фондът публично анулира възрастовата граница от 65 години за управлението си, разчиствайки пътя на 66-годишната Георгиева.

Други претенденти не се явиха.

Сега предстоят срещи на изпълнителният съвет на МВФ с Георгиева, се споделя в изказването.

Тя сподели предишния месец, че за нея е “чест ” да бъде номинирана за началник на МВФ и се отдръпва от работата си в Световната банка.

МВФ, международен заемодател, беше повлиян през последната година от повишаването на популизма в напредналите стопански системи и ескалирането на комерсиалните спорове, което опонира на задачата на фонда за поощряване на интернационалната търговия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР