Българската икономика ще бъде в крак с глобалната конкуренция, като

...
Българската икономика ще бъде в крак с глобалната конкуренция, като
Коментари Харесай

Румен Радев: Българската икономика ще бъде в крак с глобалната, ако продължи да внедрява иновации

Българската стопанска система ще бъде в крайник с световната конкуренция, като продължи да внедрява модерни модели на ръководство. Затова страната разчита на сполучливите бизнес водачи за по този начин необходимататрансформация на нашата стопанска система към иновативност, висок и резистентен ритъм на напредък и произвеждане и експорт на артикули с висока добавена стойност. Вратите на президентската институция постоянно са били отворени за честния, транспарантен и виновен български бизнес. Това съобщи президентът Румен Радев, който награди спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината 2021 “.

Почтеният бизнес може да разчита на транспарантно, отворено и отговорно ръководство от страна на служебното държавно управление, което към този момент е потвърдило това с предвидимост и бистрота, с самодейността за актуализация на бюджета, с цел да има средства за поддръжка в изискванията на рецесия, с подхванатите обезщетения на високата цена на електричеството, с понижаването на цената на природния газ за битовите консуматори и гарантиране на една от най-ниските цени за бизнеса в Европа, както и с напъните да резервира страната и бизнеса отворени, с цел да не се прекъсват производствата и да не се губи конкурентоспособност, безапелационен е президентът.

Ревизирането на Плана за възобновяване и резистентност от служебното държавно управление цели бързата рационализация на страната и дава доста благоприятни условия за българския бизнес, който се стреми да бъде част от този развой, припомня президентът.

Със сигурност годината не беше лека нито за жителите, нито за стопанската система, а здравната, енергийната и политическа неустановеност са тестване за всеки бизнес. Положително е, че и тази година измежду финалистите в състезанието доминират български представители, което е доказателство, че те са намерили метод да изградят резистентен и еластичен бизнес и са реагирали съответно в рецесията, добави Радев.

В моменти на тествания всеки желае повече от страната, само че с цел да имаме демократична, съвременна и мощна страна, устойчива на рецесии, би трябвало да обединим старания, с цел да подсигуряваме нейното подсилване. България има голяма потребност от дейно отстояване на върховенството на правото, отбрана на правата на жителите и на собствеността и от продължение на дейностите за секване на корупционните схеми и нелоялната конкуренция, с цел да има качествено нови условия за жителите и бизнеса, а младежите да бъдат подтиквани да останат и тук да разпростират своя гений и благоприятни условия, акцентира президентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР