Българската икономика разполага с поне 150 000 потенциални работни места,

...
Българската икономика разполага с поне 150 000 потенциални работни места,
Коментари Харесай

Лорер: Има поне 150 000 потенциални работни места за бежанците от Украйна |

Българската стопанска система разполага с най-малко 150 000 евентуални работни места, които могат да бъдат заети от бежанците от Украйна. Toва съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер след среща с представителите на работодателските организации през днешния ден.

„ Потенциалните работни места са 23 хиляди в транспортния бранш, 30 хиляди в информационни и софтуерни технологии, 23 хиляди в туризма, 24 хиляди в строителството, 20 хиляди в текстилна индустрия, 10 хиляди в електроника и други ", сподели той и добави:

" Важно е да отбележим, че това са евентуални работни позиции и за български жители, и за бягащи от войната хора, които да се включат в българската стопанска система “

Лорер посочи, че не е ясно какъв брой от тези 150 хиляди места ще бъдат заети, защото това зависи от квалификацията на хората и желанието им за работа. Затова мобилни екипи от Агенцията по заетостта ще обикалят местата, където са се настанили украинци и ще организират анкети, за да изяснят просветителната степен, квалификацията и уменията на тези хора. 

Също по този начин към Агенцията по заетостта е  е основан уебсайт, на който работодателите могат да подават поръчки за свободни работни места, допълни изпълнителният шеф на Агенцията Смилен Вълов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР