Българската икономика изсветлява с темпове, които я доближават до средноевропейския

...
Българската икономика изсветлява с темпове, които я доближават до средноевропейския
Коментари Харесай

За 12 години на светло е излязла 23% от икономиката на страната, показва изследване на АИКБ

Българската стопанска система изсветлява с темпове, които я приближават до средноевропейския дял от 85%. Според проучване на Асоциацията на индустриалния капитал, през последните 12 години на ярко е излязла 23 на 100 от стопанската система на страната. Индексът на изсветляване през 2022 година ще бъде показан през днешния ден от работодателската организация, предава БНР. 

Българската стопанска система догонва средноевропейския % на светла стопанска система, само че остава прекомерно по обратно от водачите в класацията скандинавските страни и Северна Европа. От 2010 година, откогато се организира проучването, стопанската система на страната ни изсветлява с 23%, а делът на сивата се свива с 15 на 100, разяснява изпълнителният шеф на Aсоциацията на индустриалния капитал Добрин Иванов.

" Аз считам, че България незаслужено е посочена като най-сивата и най-корумпираната. И на последно място считам, че наклонността е към изсветляване и на равнища, които са съпоставими с други европейски страни ", уточни Иванов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР