Българската гимнастичка Боряна Калейн няма да участва следващия уикенд на

...
Българската гимнастичка Боряна Калейн няма да участва следващия уикенд на
Коментари Харесай

Боряна Калейн няма да участва в Световната купа в София

Българската гимнастичка Боряна Калейн няма да взе участие идващия уикенд на международната купа в София, съобщи gong.bg.
Прочетете още
Причината е, че при извършена втора подготовка през вчерашния ден се е почувствала зле. Поискала е диалог с основния управител на тима ни по художествена гимнастика Бранимира Маркова и е изявила предпочитание да почива до края на седмицата. Треньорското управление се е съобразило с желанието на Боряна. На нейно място присъединяване ще вземе Ева Брезалиева, оповестиха от родната федерация.

В влиятелното събитие ще участват над 140 гимнастички от 43 страни - 54 дами (индивидуално) и 14 ансамбъла.

" Почти всички най-силни гимнастички ще участват и с тимове при ансамблите. От оптималната квота 16 тима ще има 14, защото Мексико и Азербайджан отдръпнаха своите тимове. При самостоятелното присъединяване са включени 53 състезателки ”, съобщи вицепрезидентката на федерацията Росина Атанасова.

Тя посочи, че ще отсъстват израелската звезда Таманов, която е контузена и немската Дария Вартоломеев, която също се лекува.

" Основната ни цел е Световното състезание. Предстои ни доста тежка година, тъй като в самостоятелното ще се борим за втора квота. Стилияна Николова се върна със златен орден от Атина и се надявам, че и тук ще показа най-хубавото от себе си ", сподели основният управител на националния тим Бранимира Маркова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР