Българската фондова борса (БФБ) успешно внедри и от днес вече

...
Българската фондова борса (БФБ) успешно внедри и от днес вече
Коментари Харесай

БФБ внедри най-новото технологично поколение на платформата за борсова търговия на Deutsche Börse

Българската фондова борса (БФБ) сполучливо внедри и от през днешния ден към този момент оперира на най-новото потомство софтуерна архитектура на Deutsche Börse – Т7. Авангардната платформа дава опция на пазарните участници на българския финансов пазар първи в Източна Европа да се възползват от най-съвременните технологии за борсови оператори.

С миграцията от сегашната система Xetra към T7, забавянето в търговията е понижено още повече. В допълнение, интернационалните участници в търговията, които към този момент са свързани с Т7, могат да се възползват от евентуалните синергии посредством по-ниски разноски за развиване и поддръжка, в случай че желаят да имат експозиция на българския финансов пазар.

" Deutsche Börse значи високопроизводителни технологии за финансовия пазар. На базата на досегашния ни позитивен опит с Xetra гледаме на T7 като устойчива и надеждна система, която отваря нови благоприятни условия за напредък на Българската фондова борса. ", сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ. " С Т7 разширяваме и портфолиото на поръчките за нашите пазари, което открива небосвод за още поефективни търговски благоприятни условия на българския финансов пазар. "

Стефан Шванд, началник направление „ Дигитализация и платформи “ в Deutsche Börse съобщи: " Внедряването на T7 за Българска фондова борса показва още един път, че ИТ решенията на Deutsche Börse съставляват висококачествена марка, съчетана с надеждни услуги. Сред клиентите ни по света Т7 значи ниска инертност и висока еластичност. Този факт е потвърден от броя на операторите на финансови, деривативни и енергийни пазари, които употребяват нашата комерсиална архитектура. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР