Българската федерация по волейбол е стартирала процедура по издаване на

...
Българската федерация по волейбол е стартирала процедура по издаване на
Коментари Харесай

Кубинец може да заиграе за националния отбор по волейбол

 Корупционна скица за натурализиране на спортисти
Българската федерация по волейбол е стартирала процедура по издаване на български паспорт на кубинската звезда Робертланди Симон.

Високият 208 сантиметра играч е роден преди 31 години в Гуантанамо. През 2010 година като капитан извежда Куба до сребърните медали на международното състезание в Италия. От новия сезон Робертланди Симон е съотборник на Цветан Соколов в италианския Лубе, а в първите другарски срещи на отбора се изявява като диагонал на разпределителя.

От БФ Волейбол се надяват оптимално бързо да извадят български паспорт и поданство на Робертланди Симон, с цел да може той да играе за България на Олимпиадата в Токио 2020 година.

“Подали сме всички нужни документи за натурализирането на Робертланди Симон. Сега чакаме. След като му излязат документите му, ще се договорим с Кубинската федерация по волейбол и чакаме интервал от 2 години, през който Робертланди Симон ще би трябвало да изчака, с цел да играе за националния тим на България, съгласно разпоредбите на Международната федерация по волейбол (FIVB) ”, съобщи шефът във федерацията Любо Ганев пред Sportal.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР