Българската федерация по волейбол (БФВ) ще плати такса от 100

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) ще плати такса от 100
Коментари Харесай

Волейболната федерация ще плати 100 хил. долара за домакинството в Лигата на нациите

Българската федерация по волейбол (БФВ) ще заплати такса от 100 хиляди $ за семейството на мачове от Лигата на нациите през 2022 година От 21 до 26 юни в " Арена Армеец " ще се проведат дуели от втората седмица на конкуренцията, като в столицата ще дойдат тимове, измежду които международният първенец Полша и Бразилия.

За последно мъжкият тим на България игра мачове от комерсиалния шампионат в София през 2018 година След това през 2019 година имаше дуели във Варна и Пловдив.

" Кандидатствахме и ни избраха да сме един от домакините. Таксата е непроменена - 100 хиляди $ ", съобщи ръководителят на федерацията Любомир Ганев пред " Дневник ". Той уточни, че са подадени документи за финансиране от страната за това домакинство.

Международната федерация разгласи, че през 2022 година " ще притеглим публиката по-близо до игрището - безусловно и нагледно казано ". Това ще стане посредством аудиовизуални средства. Ганев удостовери, че условията към уредниците са повишени, което ще оскъпи събитието, само че е убеден, че България ще се показа на равнище. " Ние постоянно сме се представяли чудесно като домакини ".

Той добави, че не чака да има възвръщаемост на вложените средства посредством приходите от билети. " Нашата цел не е да реализираме възвръщаемост, а да доведем шампионата още веднъж в България, с цел да осигурим поддръжка за тима ", сподели Ганев.

През последните два сезона България приключи на 15-о и на 12-о място.

Турнирът още веднъж е с изменени правила. Мачовете на българския тим в " Арена Армеец " ще са четири - във вторник, петък, събота и неделя. В София ще бъдат Полша, Бразилия, Съединени американски щати, Сърбия, Канада, Иран и Австралия. Преди домакинство си България ще играе в Отава (Канада) сред 7 и 12 юни, а след София ще пътува за мачовете в Кемерово (Русия) сред 5 и 10 юли.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР