Българската федерация по волейбол (БФВ) и фондация За пример обявиха

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) и фондация За пример обявиха
Коментари Харесай

БФВолейбол и фондация За пример обявиха партньорство

Българската федерация по волейбол (БФВ) и фондация " За образец " оповестиха партньорство. Сътрудничеството ще бъде за интервал от три години и е ориентирано напълно в посока стратегиите за развиване на младежкия волейбол.

" За нас е наслаждение да приветстваме във волейболното семейство една организация за образец, с която дружно ще насърчаваме и демонстрираме положителните образци във волейбола, било то при подрастващите, при треньорите или при клубовете, разрастващи детско-юношески волейбол ", съобщи Любомир Ганев, президент на БФВ.

" Българската федерация по волейбол и фондация " За образец " сплотяват сили в поддръжка развиването на младите и дейни хора в България посредством спорт, обучение и повишение на квалификацията. Изграждането на конструкция за непрекъсната поддръжка на детско-юношеския волейбол и за всички, които го развиват е задача, с която сме се заели от дълго време. Затова е наслаждение, когато откриваме съидейници. Партньорството ни с фондация " За образец " е основно по пътя към триумфа на нашата идея - по-доброто бъдеще за българския волейбол ", съобщи Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ.

Програмите на БФВ, които " За образец " ще поддържа, са:

- Ежегодния план за селекция на гении, чиято кулминационна точка е 10-дневен подготвителен лагер на селектираните девойки и момчета (общо към 100 деца), както и " Турнира на гениите ", с който приключва националното тестиране - план на Българската федерация по волейбол за изследване, оценяване и селектиране на млади състезатели;

- Семинарите за повишение квалификацията на треньорите по волейбол и изключително на тези, занимаващи се с подрастващи. Кулминацията ще е огромен семинар с лектори от чужбина, който да се организира по време на лагера на селектираните таланти;

- Мащабната акция на БФВ " С волейбол на учебно заведение ". Чрез плана се търсят благоприятни условия за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния екипен спорт в България. Инициативата има за цел да потвърди, че образованието и спортът не са две обособени направления в живота, а могат да вървят ръка за ръка в израстването на децата.

" Партньорство с БФВ е обвързвано с една от водещите ни цели, които бяха оповестени още при основаването на фондацията: развиването на българския спорт и даването на опция за повече български деца да спортуват, а с това да водят и по-активен и здравословен метод на живот. Вярваме, че с потвърдено сполучливи съидейници, като БФВ, сме една стъпка по-близо до реализирането на тази цел ", разяснява Светослав Драгиев, изпълнителен шеф на фондация " За образец ".

Фондация " За образец " е основана от управническия екип на една от водещите български IT компании, която през днешния ден е международен водач в областта на хостинг услугите - SiteGround. Мисията на " За образец " е да работи върху възстановяване на средата в България по три съществени посоки - обучение, опазване на здравето и спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР