Българската федерация по волейбол (БФВ) е във фалит, заяви президентът

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) е във фалит, заяви президентът
Коментари Харесай

Владимир Николов: Волейболната федерация реално е във фалит

Българската федерация по волейбол (БФВ) е във банкрут, съобщи президентът на " Левски " и някогашен капитан на националния тим Владимир Николов. Думите му пристигнаха по време на конференция, на която водещи клубове оповестиха, че сплотяват старания в устрема президентът на федерацията Данчо Лазаров да бъде заменен и да се реализира нов метод на ръководство на волейбола.

" Крайно време е да имаме федерация, която да спре безконтролното втурване надолу ", сподели Николов.

" Мен персонално това, което ме тормози, е че федерацията действително е във банкрут, а индивидът, който разписва всички заплащания, е Данчо Лазаров. Очевидното е, че федерацията в лицето на Данчо Лазаров не се оправя с ръководството на финансите. Дължат се пари освен на треньори, на състезатели. Дължат се пари на клубове, на хотели, снабдители. И оправданието непрекъснато е: " Няма пари, няма пари ", сподели Николов.

Представителите на инициативния комитет за свикването на изключително изборно заседание ще упорстват за финансова инспекция във федерацията. Никой от тях не знае какво тъкмо е финансовото състояние, само че спорт Николов единствено отговорностите към някогашни треньори и чиновници в националните тимове е малко над 100 хиляди лв..

По думите му някогашният селекционер Камило Плачи има да получава две заплати.

Николов прикани министерството на спорта да забави превеждането на финансирането към федерацията, с цел да не могат парите да бъдат употребявани за възможното подкупване на клубове по време на общото заседание.

" Освен концепциите е значимо финансирането. Тук е най-съществената роля на инициативния комитет, да се обединим върху една фигура, да управлява финансите доста по-прозрачно ", сподели президентът на ЦСКА Александър Попов.

" На първо място слагаме като опорна точка прозрачността на федерацията. Която сега липсва. Има членове на УС, които не могат да отговорят на заложените въпроси. Не знаят финансовото положение, не знаят доходи и разноски. Трябва да се постави ред с външен одит ", добави Попов.

" Тази федерация би трябвало да има финансова непоклатимост. А не да се приказва зад гърбовете, че е с 1 милион (лева) на " алено " и то от 10 години насам ", сподели президентът на " Славия " Иван Сеферинов, който от доста години е в управлението на федерацията, само че също се разгласи за смяна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР