Българската федерация по ски ще свие бюджета за новия сезон

...
Българската федерация по ски ще свие бюджета за новия сезон
Коментари Харесай

Ските свиват бюджета

Българската федерация по ски ще свие бюджета за новия сезон поради финансовия резултат от световната пандемия ковид. Организацията е чудесно развита в маркетингово връзки и не разчита напълно на субсидии от министерството на спорта.

“Ситуацията е тревожна както във всички сфери, призна пред “България Днес” вицепрезидентът на федерацията Георги Бобев. - Правим стесняване на бюджета, само че се опитваме да съхраним активността на главните състезатели. При актуалната финансова обстановка едно от първите неща е понижаване на бюджета за спонсорство и реклама. Преговаряме с нашите сътрудници. Има схващане и от двете страни. Никой не се е отдръпнал.”

Всички национали имат стратегии за самостоятелна подготовка. В момента главната цел е натрупването на добра физическа база преди същинските тренировки на сняг.

“Трудно е да се вършат дълготрайни проекти. Набляга се на подготовка в естествени условия. Надяваме се да бъдат облекчени изискванията за фитнес залите, с цел да се прави естественият размер работа - добави Георги Бобев. - Тепърва ще забележим какви ще бъдат опциите на глетчерите в Австрия и Швейцария.”

Все още няма изясненост дали календарът за идващия сезон ще се резервира или ще настъпят промени. Международната федерация (ФИС) анулира годишния конгрес, който трябваше да се състои през май.

“Очаква се есенната конференция в Цюрих да бъде разширена и на нея да се прегледа обстановката с календара. Ще се дискутират стартовете от Световната купа, Европейската купа и останалите състезания”, добави Георги Бобев.

България още веднъж ще има огромна роля в календара за новия сезон. Банско ще е хазаин на две надпревари от Световната купа при мъжете (27 и 28 февруари). Веднага по-късно стартира международното състезание за юноши и девойки.

“Имаме сериозна стратегия, удостовери вицепрезидентът на федерацията ни. - Очакваме над 600 участници на международното пъревнство. Ще бъде най-голямото ски събитие, провеждано в България. Всичко това е надалеч във времето. Засега не знаем по какъв начин ще се развие обстановката.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР