Българската федерация по ски (БФ СКИ) може да получи възможността

...
Българската федерация по ски (БФ СКИ) може да получи възможността
Коментари Харесай

България с исторически две домакинства в рамките на един сезон в Световните купи по ски и сноуборд догодина?

Българската федерация по ски (БФ СКИ) може да получи опцията да провежда не едно, а цели две надпревари от Световната купа по ски алпийски дисциплини и сноуборд през идващия сезон, откакто предварителната стратегия на ФИС беше утвърдена по време на календарната конференция в Дубровник, Хърватия.

Окончателният календар за Световните купи в ските и сноуборда за идната акция ще стане явен на 24 май, а в случай че в реалност страната ни получи право да провежда две съревнования то това би било историческо за белите спортове у нас.

Международната федерация по ски се чака да гласоподава доверие на България поради отличната организация на редица Световни купи в ските и сноуборда, както и на международни шампионати за юношески, които се организираха през последните години в Банско.

През идващия сезон обаче своя дебют като хазаин на сходни надпревари може да направи и Пампорово, като по проект курортът в Родопите би трябвало да одобри два старта от Световната купа по сноуборд в дисциплината успореден слалом на 20 и 21 януари 2024 година.

Голямата звезда на събитието, несъмнено, ще бъде локалният любим Радослав Янков, а в надпреварата ще могат да се включат още международните ни първенци при младежите Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, както и от Александър Кръшняк и Кристиян Георгиев.

" Още една сбъдната фантазия за мен - да се организира съревнование от подобен сан, Световна купа в родният ми край. Да караш пред родна аудитория е извънредно вълнуващо, носещо ми доста адреналин, а несъмнено и освен на мен! Чакам с голямо неспокойствие това съревнование и съм уверен, че трибуните ще бъдат препълнени ", разяснява Радо Янков.



На 10 и 11 февруари следващата година пък се чака Банско да одобри два старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини, като най-хубавите в света ще карат на родна земя великански слалом и слалом. Сред тях ще бъде и най-хубавият ни алпиец Алберт Попов, който през предишния сезон стигна до първия си подиум в Световната купа, а паралелно до него на старта ще застанат още Камен и Калин Златкови.

" Нямам самообладание да карам пред родна аудитория в коронната си дисциплинираност ", съобщи Алберт Попов.

Двете евентуални семейства за България биха били отличен метод за БФ Ски да означи 100 години от своето учредяване, което ще се случи през 2024 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР