Българската федерация по шахмат 2022 ще премира завършилата на второ

...
Българската федерация по шахмат 2022 ще премира завършилата на второ
Коментари Харесай

Признатата от държавата федерация по шах дава 10 000 лв. на Салимова

Българската федерация по шахмат 2022 ще премира приключилата на второ място за Световната купа Нургюл Салимова с 10 000 лева, а треньорът й Живко Жеков - с 1500 лева, разгласи президентът на организацията Васил Антонов във фейсбук.

Това ще стане при завръщането на 20-годишното момиче от Баку.

" Нека средствата подкрепят продължаването ѝ по пътя към международната купа в шахмата при дамите ", споделя Антонов.

БФШ 2022 получи лиценз от служебния министър на спорта Весела Лечева през предходната година, което бе стъпка към легитимността. Останалите четири организации, борещи се за власта, апелираха, тъй че Международната федерация дефинира комисия, отпред на която са руменец и албанец, да ръководи до намирането на извънредно решение.

Антонов апелира това, по този начин обстановката остава доста комплицирана, откакто неотдавна пропадна обединително заседание.

Доста се изговори, че Салимова, а и останалите ни участници в шампионата, мерят сили там с персонални и от спонсори средства. Според някои, това било в реда на нещата, защото сходни шампионати са комерсиални и обезпечават награден фонд.

Нургюл се прибира на 25-и или 26 август, заяви нейният треньор пред БНР.

" Можех да печеля ", били първите ѝ думи в диалога с Жеков след трагичния край с Александра Горячкина, сподели той пред националното радио.

" Тя съжаляваше за пропуснатите благоприятни условия. Тя " правеше " мача. И имаше доста обстановки, в които при спокойна конюнктура - да кажем подготвителна, Нургюл щеше да ги осъществя с лекост, съобщи Жеков. - Фантастика! Така правя оценка представянето ѝ в Баку! Това е голям скок. Прескачане на няколко стадия в развиването. Тя ще бъде канена и одобрявана на мощни мъжки шампионати, с изключение на присъединяване в Турнира на претендентките. Това е извънреден пробив! "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР