Българската федерация по плувни спортове даде официална пресконференция във връзка

...
Българската федерация по плувни спортове даде официална пресконференция във връзка
Коментари Харесай

Аврамчев: Саботаж! За пет дни от най-добрата федерация станахме злодеи

Българската федерация по плувни спортове даде публична конференция по отношение на позитивните допинг проби на трима от плувците ни в националния тим. Казусът провокира голям отвук и раздели спортната общност в страната на две.

"В края на предходната година всичко беше цветя и рози. Бяхме въодушевени, всички чакахме да пристигна Олимпиадата и да се представим почтено. Не знам за какво в границите на 5 дни, от понеделник до през днешния ден, от най-хубавата федерация станахме злодеи. Станахме хора, които биха си разрешили да дават неразрешени средства на своите състезатели ", съобщи Аврамчев през сълзи.

"Моят тил е необятен, аз мога да си отида и през днешния ден. Нали разбирате, че ние душевен сринахме състезателите си без да имат виновност. И чакам от тях след пет месеца да реализират резултати. За година и половина от 200 проби всичко е негативно. Имаме три позитивни проби - факт, огромен проблем. Аз имам вяра на моите момчета, само че имам вяра и на екипа. Няма лекар или началник, който да играе против своите състезатели. "

"Те започнаха да търсят виновността в нас. Започнахме да беседваме посредством медиите. Не може състезатели на българския народен тим да приказват през медиите с ръководителите. Нещата се изкривяват. Стигна се до такава степен, че надали не ние се атакуваме един различен. Никога не сме упреквали момчетата, че са взимали анабол, само че пробите са факт. "

"За страдание тези момчета са изгорели. Оттук нататък остава само да създадем всичко допустимо да разберем от кое място идва това нещо, с цел да може да бъдат оневинени или най-малко с по-малки санкции. Те схванаха, че не сме врагове ", добави Аврамчев.

"Цялата тази история е бойкот против мен и националния тим на България. Успехите на плуването не са по усета на някои. Взехме решение БФПС да изиска антидопингов тест на всички спортисти от националния тим. Говори се за оставки, за затвор, ние сме към този момент наказани. Никога не сме били мишки, няма и да бъдем ", съобщи Аврамчев.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР