Българската федерация по плувни спортове (БФПС) излезе с официална позиция,

...
Българската федерация по плувни спортове (БФПС) излезе с официална позиция,
Коментари Харесай

Българската федерация по плувни спортове осъди поведението на Антъни Иванов

Българската федерация по плувни спортове (БФПС) излезе с публична позиция, в която изрази разочарованието си от държанието на българския плувец Антъни Иванов в последните няколко дни, както и неговите медийни изяви.

От централата изцяло отхвърлиха изказванието на Иванов, че върху него е бил оказван напън по време на държавното състезание предходната седмица и осъди остро изявленията на плувеца по адрес на федерацията, определяйки ги като " уронващи престижа ".

В позицията си от Управителния съвет на БФПС оповестиха, че ще сезират Дисциплинарната комисия по проблема " Антъни Иванов ", която също ще би трябвало да се произнесе по случая.

Ето я и цялата позиция на БФПС:

" Управителният съвет на Българската федерация плувни спортове (БФПС) показва голямото си отчаяние от държанието на състезателя Антъни Иванов и неговите медийни изяви по време на държавното персонално отборно състезание по плуване, което се организира от 29 юни до 2 юли в София.

Ръководството на БФПС намира за неоснователни изказванията на Иванов за оказван напън върху състезателя по време на шампионата.

Припомняме, че БФПС няма отношение по наказването на Иванов с отнемане от спортни права за период от две години, наложено от Спортния трибунал в Лозана с Решение от 26.06.2023 година Санкцията е в резултат на пропуснати три допинг инспекции от страна на състезателя и е самостоятелна.

Ръководството на БФПС намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изявления на Иванов, и осъжда остро сходен вид държание от страна на всеки един български плувец. В тази връзка УС на БФПС сезира Дисциплинарната комисия към централата, която откакто се запознае с всички материали, ще вземе решение по случая ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР