Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) награди най-добрите състезатели в

...
Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) награди най-добрите състезатели в
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите атлети на България в бяганията за 2022 г.

Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) награди най-хубавите състезатели в междинните и дълги бягания за 2022 година На специфична гала в София за №1 измежду бегачите бяха отличени националната рекордьорка в маратона Милица Мирчева и националният рекордьор на 1500 метра Мартин Проданов, чиято премия получи майка му - олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска.
12  Награждаване на най-хубавите бегачи за 2022г.
През 2022 година Мирчева усъвършенства върха на България в маратона, откакто в Копенхаген приключи пета с 2:29:23 часа. След това взе участие на Световното състезание в Орегон, където се подреди 15-та, на Европейското състезание в Мюнхен по-малко от месец по-късно не съумя да финишира. Мирчева взе участие и на Европейското състезание по оф-роуд (планинско бягане) в Испания, където приключи седма. Тя завоюва и няколко национални трофеи в другите дисциплини, както и доста шосейни бягания на територията на страната.
12  Награждаване на най-хубавите бегачи за 2022г.
Мартин Проданов пък стана първият българин, който пробяга 1 миля под 4 минути - 3:58.72 минути. Пловдивчанинът, който е студент в Мисури, усъвършенства и един от най-старите върхове на България. През април Проданов пробяга 1500 метра за 3:39.34 минути и прати в историята един от националните върхове на Евгени Игнатов - 3:39.53 минути от 28 август 1982 година

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР