Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори предупреди премиера Кирил Петков,

...
Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори предупреди премиера Кирил Петков,
Коментари Харесай

Индустриалци се готвят за протест при скок на цената на природния газ


Българската федерация на индустриалните енергийни потребители предизвести премиера Кирил Петков, че членовете ѝ се готвят за митинги поради предстоящото покачване на цените на газа, оповестява БНР.

Българската промишленост не може да понесе цени на природния газ по-високи от тези за месец април, съобщи изпълнителният шеф на федерацията Ивайло Найденов пред националното радио.

" Не можем повече да понасяме покачвания на енергоносителите, защото предприятията са към този момент декапитализирани от обстановката с цените на електрическата енергия макар обезщетенията и настояваме държавното управление да предприеме ограничения или за опазване, още по-добре за понижаване на цената, другояче нямаме огромен избор с изключение на да преминем към протестни дейности по този начин, както бяха декларирали работодателските организации ", акцентира Найденов.

От организацията упорстват да се сложи " краткотраен таван на цената ", а разноските над този предел да бъдат покрити посредством обезщетителен механизъм.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР