Българската Федерация на Индустриалните Енергийни Консуматори (БФИЕК) отново настоява за

...
Българската Федерация на Индустриалните Енергийни Консуматори (БФИЕК) отново настоява за
Коментари Харесай

БФИЕК отново настоява за отлагане на входно-изходния модел за тарифите на Булгартрансгаз


Българската Федерация на Индустриалните Енергийни Консуматори (БФИЕК) още веднъж упорства за отсрочване на входно-изходния модел за цените на Булгартрансгаз. Това излиза наяве от протестна декларация на сдружението, адресирана до ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев, министър- ръководителя Бойко Борисов и ръководителя на КЕВР доцент Иван Иванов.

От сдружението на огромните индустриални консуматори на газ акцентират, че протестната декларация е подбудена от " нежеланието на виновните институции за решение на казуса с въвеждането на входно-изходния тарифен модел за установяване на цени за достъп и транспорт на природен газ, в подтекста на спецификите на българския газов пазар ".

От БФИЕК изрично упорстват:

1. Да бъде отсрочено въвеждането на входно-изходния тарифен модел за установяване на цени за достъп и транспорт на природен газ през газопреносната мрежа, благосъстоятелност на „ Булгартрансгаз “ ЕАД.

2. Да бъде направен относителен разбор по отношение на различните модели по отношение на избора на матричен модел за систематизиране на разноските, който в цялостна степен да отрази спецификите на българския газов пазар.

3. Да бъде преосмислено и променено съотношението в разпределението на разноските в цената за транспорт и достъп на природен газ в интерес на действително пренесените количества.

Към момента определеният от „ Булгартрансгаз “ ЕАД модел не регистрира действителностите на пазара и вкарва такса „ празна тръба “ при съществуване на над 60% свободен потенциал, е посочено в документа, подписан от Управителния съвет на Сдружение БФИЕК.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР