Българската фармацевтична група Софарма“ е сключила договор за поетапно придобиване

...
Българската фармацевтична група Софарма“ е сключила договор за поетапно придобиване
Коментари Харесай

„Софарма“ придобива сръбския конкурент Pharmanova

Българската фармацевтична група „ Софарма “ е сключила контракт за поетапно придобиване на сръбския производител на витамини и други хранителни добавки Pharmanova. Стойността на договорката не се оповестява. Тя би трябвало да мине през утвърждение от сръбския антимонополен регулатор.

Според проекта на договорката „ Софарма “ ще придобие 25% от компанията още тази година. След една година се възнамерява придобиването на още 50%, а след две години – и на останалите 25% от сръбския производител.

Pharmanova предлага продуктите си в Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония.

За миналата година компанията е осъществила чисти доходи от продажби в размер на 10.2 млн. евро.

Компанията е учредена през 1991 година Дружеството получава лиценз за произвеждане на генерични лекарства през 2002 година До 2007 година тя се трансформира в най-големият частен търговец на едро в Сърбия, като има и лична верига аптеки.

Сръбският пазар не е непознат на „ Софарма “ – тя навлезе на него още през 2015 година, а две години по-късно закупи мажоритарния дял от най-бързо развиващия се фармацевтичен дистрибутор в Сърбия – Lekovit d.o.o. Година и половина по-късно компанията напълно закупи сръбското сдружение.

За търсена нова агресия в Сърбия компанията разкри при започване на предишния месец, когато упълномощи представители на сдружението да проучат опциите за напредък.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР