Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са

...
Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са
Коментари Харесай

Гамизов: ПП не трябва да се огъва пред партньорите си, които клякат на Русия

" Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са ни управлявали през последните 20 години. Софтуерът им е путинофилски ".

Това съобщи в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по „ Евроком “ енергийният специалист Стефан Гамизов.

„ Войната в Украйна е непредвиденото хапче, което беше обещано на всички. След него ще оздравеем след него. Няма по какъв начин след няколко месеца да не се събудим и да не мислим по друг метод. Българинът ще търси нещо друго от варварството, което гледа до момента. Затова „ Продължаваме промяната “ не би трябвало да се огъват пред партиите в обединението, които клякат под натиска на Русия “, безапелационен е той.

„ Аварията в ПАВЕЦ Чаира е най-голямата покруса в българската енергетика за всички времена. Това значи, че може да се случи сходна повреда във всяка една централа в страната “, разяснява още специалистът.

По думите му отговорност за повредата в ПАВЕЦ Чаира може и ще бъде търсена.

„ Сега обаче най-важното е да се откри техническо решение, тъй като казусът е пагубен. Ние постигнахме невъзможното в хидроенергетиката. Такава сходна пагубна повреда имаше единствено в Русия в Саяно-Шушенска Водноелектрическа централа. Там имаше типична съветска мърлявост, каквато я гледате във войната. Докато тук при нас е комплекс от аргументи. Това е каскадна повреда. Без подозрение има корупционен детайл “, счита Гамизов.

„ Хората щяха да погинат и оборудването, което коства 5 милиарда евро се размина единствено с цепнатина. Бяхме ги предизвестили за евентуални тежки повреди още през 2013г. “, сподели още Гамизов.

Той бе безапелационен, че повредата ще се отрази на цената на тока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР