Българската efbet Лига е наредена на второ място в целия

...
Българската efbet Лига е наредена на второ място в целия
Коментари Харесай

Българското първенство е на второ място в света по един показател

Българската efbet Лига е подредена на второ място в целия свят от Футболната обсерватория по % на успехите на тимовете, които първи вкарат гол в мача. Родните отбори имат 724 триумфа от 962 мача, което прави 75,3%. По този индикатор отстъпваме само на Молдова, където тимовете печелят тъкмо 80% от срещите, в които откриват резултата.

Това обаче не е най-позитивната статистика за едно състезание, тъй като демонстрира, че в него доста мъчно се вършат обрати и тимовете не са изключително равностойни. Това е и явен знак за хората, които залагат на футболни мачове. В челната десетка са още шампионатите на Узбекистан, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Казахстан, Естония и Беларус. С други думи, става въпрос единствено за едва известни шампионати с невисок рейтинг.

Английската Премиър лийг е на първо време от огромните шампионати - на 31 място със 71,1% победи на тимовете с първи гол.

От българските тимове ЦСКА-София се оказва най-стабилен вкъщи, когато пръв открива резултата. " Червените " са записали победи в 73 от 84 мача, в които бележат първия гол, което е 86,9%. Статистиката е за интервала 2016-2019 година.

Логично в тройката следват Лудогорец и Левски. " Орлите " са с успеваемост от 86% при маркиран първи гол, а " сините " са с 85,3%.

По-интересно е, че на четвъртата позиция по този индикатор се намира тимът на Царско село с 84,7%, само че в статистиката влизат и мачовете на отбора във Втора лига, тъй че тя не е напълно меродавна. Надолу в класирането на елитните ни тимове у нас са Славия, Черно море, Берое, Етър, Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Последните две места заемат Ботев (Враца) и Дунав, съотвенто с 67,8 и 67,1%.

" Меридиан мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР