Българската държава прави всичко възможно за приемането ни в Шенген,

...
Българската държава прави всичко възможно за приемането ни в Шенген,
Коментари Харесай

Радев: Причините да не ни пускат в Шенген са субективни

Българската страна прави всичко допустимо за приемането ни в Шенген, само че най-важното е, че страната ни е изпълнила всички механически критерии и то от 2011 година

Това, че една или две страни не желаят да дадат своята поддръжка, значи, че те имат някакви субективни визии – било стопански или вътрешнополитически, съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси по време на визитата си в Тирана, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава акцентира, че страната ни не стопира да работи за присъединение към Шенген, само че и ще отстоява своите права и достолепие. По думите на президента нелепи и несъстоятелни са доводите за блокирането ни в Шенген поради уличени в корупция гранични служители на реда.

„ Най-сетне България стартира да хваща такива хора. Нима в други страни няма такива?! Затова ли би трябвало да санкционират България? “, съобщи Румен Радев и добави, че по тази логичност уличените в корупция би трябвало да не бъдат изправяни пред съда, а награждавани.

Президентът подсети, че на неофициалното съвещание на Европейския съвет в Прага, а по-късно и на постоянното в Брюксел, е сложил тематиката пред европейските водачи, защото България и Румъния са изпълнили всички критерии и заслужават и би трябвало да бъдат признати в Шенген. Недопускането на двете страни в Шенген не е добре за Европа, за общата ни сигурност, за свободния пазар и нашите стопански системи, акцентира още Румен Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР