Българската държава планира подмяна на най-старите автобуси на обществения транспорт

...
Българската държава планира подмяна на най-старите автобуси на обществения транспорт
Коментари Харесай

България ще купи електрически автобуси за 100 млн. лв.

Българската страна възнамерява замяна на най-старите рейсове на публичния превоз в страната с съвременни електрически транспортни средства. За тях, както и за построяването на нужната съпътстващата инфраструктура, като зарядни станции, са планувани 100 млн. лева по Националния проект за възобновяване и резистентност, заяви зам.-министърът на благоустройството Деница Николова по време на онлайн конференция. В срещата присъединяване са взели еврокомисарят за доближаване и промени Елиза Ферейра и български представители в Европейския парламент.

Целта е  въвеждането на „ по-зелен “ модел  и по-добра транспортната съгласуваност в обитаемоте места.

В районите на страната ще бъдат вложени над 4 милиарда евро от европейските фондове, уточни Николова. Като допълнение, отвън този запас са планувани и средства от Националния проект за възобновяване и резистентност.

Сериозно внимание е обърнато и на икономическия бранш като акцент ще са вложенията в развиване на индустриалните зони в страната, осведоми още заместник-регионалният министър. Предвижда се със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност да бъдат подкрепени основни индустриални зони на национално равнище. Бизнесът в тях ще получи инфраструктурна осигуреност и нова, новаторска среда. На районно равнище, посредством Програмата за развиване на районите и с принос от останалите европейски стратегии, ще се финансира основаването на районни индустриални зони и такива от локално значение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР