Българската държава не ме подкрепи при кандидатстването ми за генерален

...
Българската държава не ме подкрепи при кандидатстването ми за генерален
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Българската държава не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ

Българската страна не ме поддържа при кандидатстването ми за общоприет шеф на ОЛАФ, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният вицепремиер Ивайло Калфин във връзка присъединяване му в състезанието за общоприет шеф на Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ.
"След една година разнообразни състезания, девет кръга, стигнах до второро място. Българското държавно управление посредством посланика си в Брюксел не ме поддържа. Там, докъдето можех самичък да стигна, съумях да стигна ", акцентира Калфин.
Ивайло Калфин разяснява бежанската рецесия в Европа. Според него и сега границите на Европейския съюз би трябвало да са затворени, разяснява той той апела на премиера Борисов да се затворят всички външни граници на Европейски Съюз.
Калфин уточни, че не знае какво има поради министър председателят с думите си, че европейските страни би трябвало да затворят границите си. Не мога да схвана тъкмо защо става въпрос – границите и сега би трябвало да са затворени. Има ред, по който бежанците би трябвало да идват. Може би министър председателят има поради увеличение на бюджета за граничната работа ФРОНТЕКС, уточни Калфин.
Трябва да бъдат взети ограничения, тъй като сега Европа зарежда една голяма мрежа от трафиканти на мигранти. Процесът последователно стартира да се овладява. ЕВропа по такива тематики може единствено дружно да работи, сподели още Ивайло Калфин.
"Може би министър председателят има поради доста увеличение на бюджета на организацията ФРОНТЕКС, която да се разшири доста и да се пази по-добре границите. Това ще засегне в по-голяма степен обаче морските граници, най-вече против трафика в Средиземно море ", сподели Калфин.
Той прикани да се изнесат отвън Европа центровете, които одобряват бежанци, защото сега се подкрепя трафикантската активност. Германският вътрешен министър желае бежанците да се връщат в първата страна, която ги е записала, включително и България, само че ние нямаме потенциал за това, нито самите бежанци желаят да се връщат тук, сподели още Ивайло Калфин.
Бившият обществен министър разяснява и обстановката с митингите на хората с увреждания. Страшно неприятно е това, което виждаме сега – едни хора с увреждания да се опълчват на други. Тук е мястото на страната – да подреди една ясна и обективна система. Очевидно липсва ролята на страната. Промените в системата би трябвало да бъдат цялостни – тъкмо от промени на парче стигаме дотук, съобщи Калфин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР