Българската държава не желае да бъда защитен. Когато е трябвало

...
Българската държава не желае да бъда защитен. Когато е трябвало
Коментари Харесай

Емилиан Гебрев: Държавата не желае да ме защити, хулен и мачкан съм

Българската страна не желае да бъда предпазен. Когато е трябвало да бъда предпазен, съм бил хулен и мачкан. Не е правилно, че съм си хулил страната – постоянно съм я обичал и защитавал. Крайно време е да се спрат тези репресии и напън против компанията ”Дунарит ”. Това сподели притежателят на оръжейния компания Емилиян Гебрев пред bTV.
През последните четири години защо ли не са ме упреквали. Арестуваха ме, тровеха ме, правеха ме съветски разузнавач, след това американски разузнавач, споделяха, че сме братя с Цветан Василев. Моят отговор не е достоверен. Компетентните органи би трябвало да кажат.Четири години нищо не се прави по моя преценка, стартира коментара си за следствието по опита да бъде токсичен Гебрев.

В околните дни се стартира тезата, че съм се самоотровил. Че изобщо нямало отравяне. Какъв е синхронът на нашите с британските служби не мога да кажа.За да ме разпитат британските служби би трябвало да стане през българските управляващи. Получих предложение от британска страна да ни създадат цялостни проучвания. Бях извикан един единствен път при прокурор да ми каже, че следствието стартира още веднъж. И бях извикан от една госпожа от Министерство на вътрешните работи, натоварена по това дело. Но колкото и да е добра тя, това не е по опциите на двама души, изясни още той.

Да се занимаваш с търговия като моята, не е рисково. Тя е прецизно вкарана в регламенти и лицензи. Но когато са преплита с други и държавни ползи е рисково, уточни Гебрев.

Свикнал съм да не се надявам на никой. Даже аз съм помагал на други да си свършат своята активност. Всеки български жител, според Конституцията, би трябвало да бъде предпазен. А аз съм мачкан и репресиран от страната, повтори притежателят на " Дунарит "

Емилиан Гебрев разяснява и ситуацията в завода след пожара: В момента в " Дунарит " е умерено. В петък се възпламени местен пожар в един завод и поради адекватността на хората целият цех е изведен и няма последствия за хората. Има материални вреди. Няма одраскан човек, няма терзание, изясни той.

Това е тренирана интервенция, вземат се ограничения, с цел да няма уплашени. На тези села нищо не може да се случи. При гърмеж от преди 25 години на някои места единствено са изпочупени стъклата. Наслушах се на нелепости, че можело да отиде и Силистра. На десетата минута всички бяха на открито. Това са неведнъж тренирани дейности и инструктажи. На десетата минута 600 души бяха изведени. описа още той.

" Дунарит " не е боен цех, а цех произвеждащ отбранителни артикули. Клиентите на завода са съответните министерства на защита на дадени страни в Близкия и Далечния Изток, Европа, Северна и Южна Америка. В този завод се вършат заготовки за различен завод. Нито са бомби, нито ракети. Най-накрая се получават ръчни гранати. Това е, осведоми Гебрев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР