Българската държава има сключен договор само за осем самолета Ф-16.

...
Българската държава има сключен договор само за осем самолета Ф-16.
Коментари Харесай

Каракачанов разясни за начина на плащане за следващите самолети Ф-16

Българската страна има подписан контракт единствено за осем самолета Ф-16. Следващите самолети ще бъдат закупени с различен контракт, при други условия и те ще се изплащат разсрочено. Еднократното заплащане на първите осем самолета е било въз основата на законодателството на Съединени американски щати, само че идната договорка с тях ще бъде наложително при разсрочено заплащане. Това обясни пред публицисти в Пловдив вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

Той посочи, че Министерството на защитата е изпращало писмо до Съединени американски щати, само че то не е било поръчка за закупуване на още самолети, а за искане на информация за цени и наличия. Това се е случило в края на месец август.

Един от плановете, който от дълго време отлежава, е за нови 3D радари. За тях към този момент е получен отговор и то от няколко места – от Европа и от Съединени американски щати. Но за самолетите отговор към момента няма. Подобни писма с желана информация българската страна е разпращала на водещи компании за ориентировка, след което ще се взема решение, като се съблюдават процедурите у нас, изясни още вицепремиерът Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР