Българската държава е в постоянен контакт с Христо Грозев много

...
Българската държава е в постоянен контакт с Христо Грозев много
Коментари Харесай

Донев: Ще изразим протест за издирването на Христо Грозев

Българската страна е в непрекъснат контакт с Христо Грозев доста преди медийните изявления. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев на постоянното съвещание на Министерския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Гълъб Донев означи, че България не е била осведомена по формален път от Руската федерация, че проверяващият публицист е разгласен за търсене и уточни, че след час посланикът на РФ Елеонора Митрофанова е извикана на разпит.

Служебният министър председател разгласи акта против Грозев за недопустим и представляващ посягане на независимост на словото и опит за заплашване на български жител.

Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са в резултат на напън, безапелационен е той и добави, че държавното управление афишира формален митинг за оповестяване за търсене на българския жител и ще упорства за цялостна информация по отношение на това решение.

По отношение на публицистите Донев съобщи, че Министерски съвет зачита правилата на журналистическата специалност, която е призвана да е коректив на всички управляващи. „ Уважението, с което се отнасяме към публицистите, към всеки един публицист е всеки ден, а не при условия, които биха донесли някаква изгода “, добави служебният министър председател.

По думите на Донев в полза на сигурността на Грозев е дейностите за неговата отбрана да не се показват декларативно в новинарските излъчвания. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР