Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на

...
Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на
Коментари Харесай

Извънредна новина за собственика на Левски, който е с Божков в ОАЕ

Българската страна е поискала екстрадицията и на номиналния притежател на ФК Левски Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това съобщи министърът на правораздаването Данаил Кирилов пред публицисти в Народното събрание.

Двамата с хазартния предприемач Васил Божков са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група.

"Изпратени са всички вероятни документи и чакаме реакция от управляващите на ОАЕ ", означи Кирилов, представен от Дарик.

Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков, като в сряда профилираният углавен съд реши, че той може да напусне ареста против 1 млн. лева гаранция.

Секретарката на Божков също е в ареста. Йоана Чолакова е упрекната, че е част от проведената незаконна група, занимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически полезности и сводничество. Чолакова твърди, че е носила единствено води, кафета и папки.

Задържана е и брачната половинка на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният углавен съд ѝ дефинира гаранция, беше от 1,5 млн. лева, само че втората инстанция реши, че тя би трябвало да бъде арестувана за непрекъснато.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР