Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява

...
Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява
Коментари Харесай

Радев: България е мобилизирала всички ресурси срещу мигрантския натиск по границата

Българската страна е мобилизирала всички налични запаси, с цел да устоява на невиждания миграционен напън по границата. Това съобщи президентът Румен Радев в телефонен диалог с канцлера на Австрия Карл Нехамер ,  оповестиха от прессекретариата на президента. 

Румен Радев означи, че напорът на мигранти към България се е нараснал неведнъж спрямо предходната година. Независимо от натовареността и изтощението на чиновниците, които охраняват границата, те се оправят с преодоляването на непрестанния напън. За да се противодейства на потока, страната е изпратила подпомагащи патрули и механически средства, командировани са в допълнение чиновници на реда, както и български военнослужещи, напомни президентът. 

Страната ни е признателна за поддръжката на Европейския съюз . Очакваме обаче признание на постигнатото и взаимност от нашите европейски сътрудници посредством приемането на България в Шенген без в допълнение закъснение “, съобщи Румен Радев. Той уточни, че блокирането на страната ни за Шенгенското пространство ще има демотивиращ резултат върху чиновниците на реда, които не престават професионално да извършват служебните си отговорности. 

По-рано Нидерландската радиопредавателна корпорация заяви, че идната седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенскот о пространство, но ще блокира приемането на България. Нидерландското държавно управление реши на съвещание през днешния ден, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген, оповестява медията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР