Българската държава е длъжна да организира всички възможности за бързо

...
Българската държава е длъжна да организира всички възможности за бързо
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Държавата трябва да използва всички възможности за ваксинация, включително извън ЕС

Българската страна е длъжна да провежда всички благоприятни условия за бързо имунизиране на всички жители, които желаят това. В противоположен случай носи отговорност за слагане в риск на техния живот и здраве, по смисъла на българската конституция и Европейската спогодба за правата на индивида. Това разяснява пред Mediapool правозащитникът адв. Михаил Екимджиев.

Той застъпва тезата, че България би трябвало да обезпечи опция за развиване на частна стратегия за имунизиране, наред с държавната стратегия за планово и гратис ваксиниране против Covid-19. Според него управляващите би трябвало неотложно да основат опция за това, като вътрешните контролни органи създадат обзор на съществущите ваксини от производители отвън Европейски Съюз.

“Ако сложим всички опасности на везната, то отбраната на живота на хиляди българи, застрашени от ковид, наподобява най-важна “, споделя Екимджиев..

Според него след утвърждението на ваксини и от други производители, би трябвало да се даде опция за развиване на частната самодейност и образуване на частен импорт.

“Сега страната дава отговор за всичко – от покупката на имунизациите, през камионите за кренвирши до слагането. Ако се позволи частен импорт, отговорността на страната ще бъде лимитирана до одобряването на имунизацията “, разяснява Екимджиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР