Българската държава чрез своите институции е в непрестанен контакт с

...
Българската държава чрез своите институции е в непрестанен контакт с
Коментари Харесай

Донев: В контакт сме с Христо Грозев още преди новината за издирването му да се превърне в гореща новинарска тема

Българската страна посредством своите институции е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев доста преди информацията за неговото търсене от страна на Руската федерация да се трансформира в гореща новинарска тематика. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на последното държавно съвещание за годината.

„ Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, както настояват някои “, акцентира той и напомни, че след час посланикът на Русия в България – Елеонора Митрофанова, е привикана във Външно министерство, с цел да даде пояснения по случая.

По думите на Донев, България не е била осведомена по формален път от съветската страна за повдигнатите против Христо Грозев обвинявания. „ За нас този акт е недопустим. Представлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Затова държавното управление посредством МвнР ще изрази формален митинг против оповестяването за търсене на българския жител Христо Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията за това решение “, добави министър председателят.

Той благодари на министрите си за добре свършената дотук работа. „ Работим в медийна среда, която не основава услужливо прелъстителен облик на служебното държавно управление. Причината за това е единствено една: зачитаме правилата на журналистическата специалност, която е призвана да е коректив на всяка власт. Има един индикатор за работата на служебното държавно управление, който е характерен. И той е уважението, с което се отнасяме към публицистите, почитание към всеки един публицист всеки ден, а не при изключителни условия, които биха донесли някаква изгода “, уточни Донев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР