Българската банка за развитие стартира първата си програма, разработена съвместно

...
Българската банка за развитие стартира първата си програма, разработена съвместно
Коментари Харесай

ББР ще отпуска кредити на фирмите с проекти по национални и европейски програми

Българската банка за развиване започва първата си стратегия, създадена взаимно с бизнеса. Банката ще отпуска заеми на компаниите с планове по национални и европейски стратегии.

Вече утвърдени претенденти ще могат да получат финансиране до 100%, а тези, които още не са подписали договорите си за безплатна помощ - до 85 на 100.

Бизнесът ще може да кандидатства за капиталови заеми до 5 млн. лева със период на погашение до 6 години. Има и още една алтернатива - негарантиран заем до 200 000 лева в допълнение към средствата за вложения, оповестиха от NOVA.

" Ако вие сте малко и приблизително дружество и желаете да кандидатствате по европейска стратегия, само че нямате парите, с които би трябвало да реализирате плана, а след което да получите безвъзмездната помощ - това е смисълът на програмата. Да даде опция на българския бизнес да взе участие по тези стратегии. Ние ще финансираме дребния и междинен бизнес, а когато той е спечелил една европейска стратегия и получи безвъзмездната помощ, той ще възвърне парите на банката ", изясни ръководителят на Надзорния съвет на ББР доцент доктор Росен Карадимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР