Българската банка за развитие ще финансира изграждането на фотоволтаични централи

...
Българската банка за развитие ще финансира изграждането на фотоволтаични централи
Коментари Харесай

ББР ще кредитира изграждане на слънчеви централи

 article picture alt description
Българската банка за развиване ще финансира построяването на фотоволтаични централи за потребностите на бизнеса. Новият финансов артикул е в отговор на растящото терзание на фирмите от цената на тока у нас и в Европа, и нарасналото търсене на електрическа енергия. Превключването на бизнеса към слънчева сила е работещо решение в подтекста на изчерпващите се невъзобновяеми източници и заложените от Европейски Съюз цели за реализиране на въглеродна индиферентност, оповестяват от банката.
ББР ще кредитира мощности под 1 mW, като отпусканите заеми могат да са до 95% от цената на слънчевите централи, посредством които компаниите да понижат съществено енергийните си разноски. Използването на слънчеви съоръжения отстранява изцяло загубите по мрежата и има както стопански, по този начин и екологични изгоди.
Условието е фирмите да са микро-, дребни или междинни предприятия. Заемите ще са със период до 15 години, като с тях могат да се зареждат както предприятия и офис-сгради, по този начин и търговски обекти. Фотоволтаичните системи, които ББР ще финансира, могат да бъдат за произвеждане, което да покрива потребностите от ток, а също и за продажба.
Банката си слага като дълготрайна цел подпомагането на зеления преход на националната стопанска система и увеличението на каузи на екологично чисти енергийни източници, защото 25 на 100 от парниковите излъчвания в световен мащаб идват от производството на електричество. Изграждането на мощности за зелена сила е част от пакета ограничения на Европейската комисия, включени в така наречен „ Зелена договорка ", чиято цел е понижаване на въглеродния отпечатък до 2050 г.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР