Българската банка за развитие ще дава необезпечени кредити за сметките

...
Българската банка за развитие ще дава необезпечени кредити за сметките
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ББР ще дава необезпечени кредити за сметките за ток

Българската банка за развиване ще дава необезпечени заеми за сметките за ток по стратегия за поддръжка на разноските на бизнеса за електрическа енергия. Това заяви министърът на растежа и нововъведенията Даниел Лорер при представянето на новата стратегия на институцията.

В първичната фаза на програмата, която е в размер от 28 млн. лв., ще се отпускат заеми от 20 хиляди до 200 хиляди лв.. Лорер разяснява, че желае ББР да работи за дребния и междинния бизнес и че се надява от пролетта цената на тока да се намали.

Програмата е единствено за дребния и междинен бизнес. Ще се финансират до 4 фактури, а клиентите сами ще избират кои да бъдат те. Кредитът ще бъде връщан за 12 месеца. Минимумът за сметките за ток е те да са над 5% от оперативните разноски.

Снимки: Цветан Томчев





" ББР ще се концентрира към непосредствено финансиране за дребни и междинни предприятия ", сподели още Даниел Лорер.

„ Най-добрият стопански напредък е този, които се базира на новаторската стопанска система. Положихме старания и обединихме всички институции за поддръжка на нововъведенията и икономическия напредък. ББР ще се концентрира върху поддръжката за дребни и междинни предприятия и тяхното непосредствено финансиране. Друга значима институция е Фондът на фондовете, който ще дефинира финансови медиатори за финансирането по разнообразни европейски стратегии. Министерството концентрира при себе си работа по оперативни стратегии, нововъведения и поддръжка за започващи предприятия”, изясни министърът.



Министърът обърна внимание, че неразбираеми контракти са част от тежкото завещание на ББР.

„ През предходната година ББР правеше по един удобно огромен заем на месец, в този момент обстановката е друга. Вече приказваме за 42 броя заеми. Това е сериозна индикация за това, че БРР набира скорост и новата стратегия ще форсира тази тенденция”, посочи министърът.

Даниел Лорер разяснява и тематиката за „ златните паспорти”.

„ Те станаха проблем в България, тъй като въпреки и да са една насърчителна капиталова скица, тя беше опорочена. Европейските и американските ни сътрудници алармираха еднопосочно, че по този начин не се прави”, изясни той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР