Българската банка за развитие е поела контрола над Роудуей Кънстракшън

...
Българската банка за развитие е поела контрола над Роудуей Кънстракшън
Коментари Харесай

ББР е поела контрола над дружество, свръзано с Румен Гайтански - Вълка

Българската банка за развиване е поела контрола над " Роудуей Кънстракшън " - сдружение с необслужван към банката заем от 150 млн. лева, обвързвано с Румен Гайтански - Вълка.

Това заяви през днешния ден пред Нова депутатът от " Демократична България " и съпредседател на " Зелено придвижване " Владислав Панев. По думите му, рокадата е станала през тази седмица, като в Търговския указател смяната е отразена на първи юни.

" Под управлението на Цанко Арабаджиев банката се пробва да си прибира активите, да ги упрявлява, както би трябвало. Това ( " Роудуей Кънстракшън " ) е пътностроителна фимра в Момчилградско. С новия шеф първо ще се направи най-вероятно инвентаризация на активите, с цел да се види какво може да се вземе, по какъв начин това сдружение да се развие, към този момент под управлението на ББР ", изясни Панев.
Фактически сдружението е свързвано с Гайтански, само че формален притежател - най-малко на документи - се води Иван Георгиев. За големия заем на компанията му от ББР се разбра през предходната година, когато тогавашният длъжностен министър на стопанската система и сегашен министър председател Кирил Петков изнесе информация за 8 такива огромни експозиции, които са съмнителни.
В средата на май пък новият представител на държаватава в банката - Валентин Михов, разгласи, че един от тези заеми е станал проблематичен и не се обслужва. Макар името на компанията да не бе оповестено публично, множеството анализатори допускаха, че става дума точно за този заем.

Новият шеф на компанията, от името на ББР, е Илия Дончев.

Припомняме, че новото управление на ББР стартира да провизира неприятните, съгласно него, заеми и все още в тази рубрика са към 440 млн. лева за две години - 2020 година и 2021 г.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР