Българската банка за развитие (ББР) стартира Програма Подкрепа за розопреработване“

...
Българската банка за развитие (ББР) стартира Програма Подкрепа за розопреработване“
Коментари Харесай

Българските розопреработватели ще бъдат подпомогнати с 20 млн. лв.

Българската банка за развиване (ББР) започва Програма „ Подкрепа за розопреработване “ с преференциални условия за спасяването на обичайния за страната ни бизнес. Банката ще продължава да основава нови артикули в помощ на българските дребни и междинни предприятия от разнообразни браншове. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер на брифинг взаимно с министъра на земеделието Иван Иванов и изпълнителните шефове на ББР Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев.

Банката ще даде финансиране за оборотни средства на микро-, дребни и междинни компании от бранша на розопреработването, изправени пред съществени усложнения и понижена ликвидност. Обемът на програмата е 20 млн. лева Ще бъдат отпускани директни заеми до 1 млн. лв. със период до 3 години, облекчена скица на финансиране и минимални условия за поръчителство, включително залог на розово масло.

Българското розово масло се слави като едно от най-търсените и скъпи на интернационалния пазар, само че в последните години браншът се сблъсква с проблеми, които водят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР