Българската баница е сред най-вкусните специалитети в света. Според класацията

...
Българската баница е сред най-вкусните специалитети в света. Според класацията
Коментари Харесай

Етнолог: Баницата е обединяващо ястие за Балканите и спасение от глада

Българската баница е измежду най-вкусните специалитети в света. Според класацията на международния кулинарен атлас, тя е най-хубавото тестено произведения, побеждавайки турската саралия и гръцката бугаца

"Баницата е сплотяващо ядене за Балканите. Пролетно време има по този начин наречените баници или зелници, в които се поставят коприва, спанак. Баницата е едно избавление от глада, тъй като сред корите можеш да сложиш всичко ", уточни етнологът Десислава Димитрова за "България заран " по

Тя описа, че към момента в село Баничан се прави огледна баница, тъй като я прави младата кандидат-снаха. Затова колкото повече сирене има в нея, токова по-добра партия би могла да бъде тя.

"Баницата е едно колкото празнично, толкоз и всекидневно ядене. Тя е практично ядене, тъй като едновременно правиш нещо огромно за ястие. Не може да се даде информация от кой момент датира ", сподели още Десислава Димитрова.

Тя не е чувала в различен завършек на Балканите да се поставят шансове в баницата и съгласно нея няма такова разбиране като обичайната баница, тъй като тя може да се прави от безусловно всичко.

Етнологът приключи с думите, че тутманикът може да се назова "гола " или "мързелива " баница.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР