Българската авиокомпания GullivAir спря окончателно редовните полети до Скопие (Северна

...
Българската авиокомпания GullivAir спря окончателно редовните полети до Скопие (Северна
Коментари Харесай

Окончателно: GullivAir спря полетите до Бургас, Скопие и Тирана

Българската самолетна компания GullivAir спря дефинитивно постоянните полети до Скопие (Северна Македония), Тирана (Албания) и до Бургас. Това оповестиха за TravelNews от Летище София. Проверка на уеб страницата на самолетната компания откри, че и отсега нататък не се продават онлайн билети за трите дестинации. Последният полет до Бургас е сбъднат в края на май, а до Скопие и Тирана в края на юни.

GullivAir към този момент е върнала трите дребни самолета ATR 72 на лизингодателя, тъй като не може да им заплаща вноските, настояват чиновници на летището. Поради тази причина евентуално няма да започва и оповестените по-рано през тази година полети от София до Русе, до Букурещ, Солун, от Бургас до Белград и други дестинации на Балканите. Управителят и притежател на GullivAir Янко Иванов не разяснява повода за прекъсването на линиите и връщането на самолетите. Вероятно е поради слаб интерес и неналичието на пасажери, разясняват от сектора. Според специалисти трите страни – България, Северна Македония и Албания, са дали обещание поддръжка за постоянните линии, само че действително такава не е осъществена. Миналата седмица Министерството на превоза отпусна 500 000 лева на GullivAir, само че това е помощ за потърпевшите от Ковид пандемията български авиопревозвачи.

Така още веднъж сега няма въздушна съгласуваност сред София, Скопие и Тирана. От София до Бургас през летния сезон оперира единствено " България Еър “. Първоначално GullivAir летеше всеки ден до Скопие и Бургас. След това понижи честотата. До Тирана оперираше четири пъти в седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота. Линията до албанската столица беше употребена най-много от туроператорите, които оферират пакети с хотелско настаняване за почивки и екскурзии по Адриатическото крайбрежие.

GullivAir възнамеряваше още да пусне постоянна директна линия до Съединени американски щати през този летен сезон. На този стадий не са оповестени полети. Тя има позволения от предходната година да оперира до Ню Йорк от Департамента по превоз на Съединени американски щати. След това получи такива и до Канада, Тайланд, Малдиви, Индия. " Засега нямаме точна дата от по кое време ще тръгнат полетите до Съединени американски щати “, съобщи неотдавна пред TravelNews Янко Иванов.

GullivAir разполага и с три Airbus A330-200, които могат да правят полети на далечни дистанции. В момента прави чартъри с тях. По време на пандемията осъществяваше главно такива от София и Букурещ до Мале (Малдивите), до Пунта Кана (Доминиканската република), Шри Ланка и Сейшелите, които бяха проведени от туроператори.

GullivAir е записана през 2016 година под името " Топ джетс ", заменено с актуалното в средата на 2020 година, демонстрира информация в Търговския указател. Тя е притежавана от компанията " Еър логистик ", която е еднолична благосъстоятелност на Янко Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР