Българската асоциация за етерични масла, парфюмерия и козметика започва работа

...
Българската асоциация за етерични масла, парфюмерия и козметика започва работа
Коментари Харесай

Повишават уменията на работещите в козметичния бранш заради липсата на кадри

Българската асоциация за етерични масла, парфюмерия и козметика стартира работа по план за повишение на компетенциите на чиновниците, с цел да се преодолее големият проблем с неналичието на фрагменти в бранша. Началото на плана беше обещано през днешния ден в Пловдив. Предприятията ще си партнират с висшите образователни заведения, откъдето обявиха, че поради компликацията на главната компетентност, която образова експерти за сектора, искащите да следват понижават фрапантно.

Пловдив

Основната цел на плана е да се покачат уменията на фрагменти на основни длъжности в предприятията, както и да нарасне оценката от страна на работодателите. Целта е да се обезпечат експерти, тъй като интерес към работа в сектора няма.
Гергана Андреева - изпълнителен шеф на Асоциацията за етерични масла, парфюмерия и козметика: " Все по-малко фрагменти излизат от висшите образователни заведения, младежи, които желаят да работят като инженер-технолози, като химици и това е проблем, който секторът се задъхва. "
Десет предприятия от страната се включват първи в плана. Сред тях е компания от Габрово, чийто шеф Деян Тодоров е и ръководител на Асоциацията за етерични масла, парфюмерия и козметика. Обяснява, че в по-малките градове, проблемите са още по-големи.
Деян Тодоров - ръководител на Асоциацията за етерични масла, парфюмерия и козметика: " Най-крещяща е потребността от механически експерти и по-късно минаваме към профилните експерти, които са инженер-химици. "
Според представители от Университета по хранителни технологии, който главно образова фрагменти за бранша, искащите да учат нямаляват, тъй като специалността е сложна.
Доц. Теодора Атанасова - Университет по хранителни технологии - Пловдив: " Специалността нашата повече девойки аплайват. След което сътрудниците от сектора, изключително свързани с дестилериите, с приемане на розово и лавандулово масло, търсят повече мъже. Мъчим се да им спомагаме, с цел да можем да им осигурим работа. "
Очаква се посредством плана предприятията да развият до 10 нови длъжности, които са основни за тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР