Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Заведенията търсят подкрепа от ЕК за продължаване на мярката 60/40

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се обърнаха за поддръжка към Европейската комисия по отношение на мярката 60/40, която завършва на 30 юни. Двете организации показват като причина за това " извънредно сложния разговор с българското държавно управление ".

Средствата по мярката за поддръжка на заетостта се обезпечават от европейски стратегии, само че българското държавно управление отхвърля да изиска спомагателни пари за продължаването й, настояват от сектора и акцентират, че по този метод, в разгара на летния туристически сезон, един от най-засегнатите сектори на стопанската система ни ще остане без никаква поддръжка. 

Организациите са изпратили писмо до Маргрете Вестагер, изпълнителен заместник-председател на Европейска комисия с сектор " Европа, готова за цифровата епоха ", Никола Шмит, комисар по работните места и обществените права и Тиери Бретон, комисар по вътрешния пазар и с копие до Мария Габриел, комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша. В писмото се търси подпомагане за продължение на мярката 60/40 и след 30 юни, като бъде върнат първичният й вид, при който поддръжка се получаваше при 20% спад на оборота по отношение на 2019 година, а не както е сега – при 30% или 40%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР