Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Г-н Василев, сори, но сте неадекватен към бизнеса


Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излезе с нова позиция, изразяваща отвращение от следващото изявление на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Според браншовиците позицията на министър Василев срещу диференцираната ставка на Данък добавена стойност, допълнена от претекста „ видяхме с ресторантьорите, че това не стига до крайния консуматор “, нападна непосредствено бранша.

" Г-н Василев, сори, само че се държите несъответстващо към бизнеса. Още когато беше въведена тази антикризисна мярка, беше оповестено, че тя е за избавяне на бизнеса и ние почтено и отговорно декларирахме, че от нея не може да се чака понижаване на цените! Нашият отрасъл беше затворен за към година, та можеше и нулеви цени да обявим, тъй като през това време нямаше заведения, в които да се влезе. Оборот също нямаше… В резултат, на което голяма част от нашите сътрудници банкрутираха. Но антикризисното понижаване на Данък добавена стойност избави най-малко останалите, които съумяха да запазят препитанието си и огромна част от чиновниците си. Поради тази причина е доста значимо тази ставка да бъде непокътната и след края на годината. Защото, господин Василев, в случай че разбирахте най-малко малко от бизнес, щяхте да сте наясно, че откакто 2 години си бил лимитиран, няма по какъв начин с магическа пръчка да се възстановиш сега, в който са ти разрешили да работиш обикновено ", показаха от СБЗ и БАЗ.

Ето още от позицията на БАЗ и СЗБ:

Правителството си е раздало опорни точки какъв брой доста пособие на бизнеса и ги развява по тв приемника. Не! Ние сме част от българския бизнес и ви споделяме, че единствено ни мачкате и от вас няма никаква поддръжка.

Сега спирате така и така скопената мярка 60/40 в разгара на летния сезон. Имахме известни подозрения дали го вършиме от неведение и неумелост, само че към този момент сме уверени – задачите се в закриването на цели браншове от българската стопанска система. Защо го вършиме, още не можем да разберем…

Намалената ставка на Данък добавена стойност за заведенията беше за да се подкрепи съответно бизнеса (нещо непознато за „ Продължаваме Промяната “). По този метод в действителност цените не се понижиха към крайния консуматор, само че задържаха равнището си. Сега към този момент аргументите за покачването на цените са напълно други и са основателни, само че вие не вършиме нищо и в тази посока.

Освен това, тематиката за намаляването на Данък добавена стойност в ресторантьорския отрасъл се разяснява от дълго време, тъй като е обвързвана с намаляването на Данък добавена стойност при хотелиерството (което е факт) - в поддръжка на туризма, а ресторантьорството също е част от бранш " Туризъм ".

Та вземете да свършите нещо свястно най-сетне за българския бизнес и престанете да го мачкате, тъй като имахте искания, че идвате от частния бранш. Но в случай че по този начин сте управлявали и личните си компании, забавно е по какъв начин сте си намирали даже чистачки (с цялото ни почитание към труда им, тъй като ние, за разлика от вас, го познаваме)…

П.п. А цената на тока, която сега бизнесът заплаща, и 0% Данък добавена стойност не може да я компенсира.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР