Българската асоциация на заведенията (БАЗ) поиска налагането на вето за

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) поиска налагането на вето за
Коментари Харесай

Заведенията поискаха вето за връщането на ДДС за слабоалкохолните напитки

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) изиска налагането на несъгласие за връщането на остарялото Данък добавена стойност на слабоалкохолните питиета. Мярката беше въведена като краткотрайна за най-засегнатия бранш през 2020 година. Беше удължена, а ръководещата коалиция сега удължи мярката до края на 2022 година.

„ Научихме по-късно от медиите, че тази мярка се анулира, макар че беше гласувана до края на годината без полемика, без среща с работодателските организации и без посочени претекстове “, заяви пред бТВ ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов.

„ Всички антикризисни ограничения в Европа бяха въведени по този начин и бяха удължени до края на 2022 година Това, което се случи в бюджетна комисия и сме мощно възмутени, е, че ръководещото болшинство при възходящите цени на електрическата енергия отхвърли всевъзможни помощи за бизнеса “, сподели още Алибегов.

По думите му от 1 юли се чака сметките за ток да бъдат „ необикновено високи “.

От сектора бяха оповестили, че ще се включат в митинга на работодателските организации, който бе анулиран.

" Всички национални сдружения ще се съберем в скоро време във Велико Търново и оттова ще излезем с решение какво ще вършим. Не е ясно дали ще има митинги поради политическата конюнктура и при длъжностен кабинет няма против кого да се стачкува ", разясни още Ричард Алибегов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР